Audities | VR-project met Miguel Altunaga

30 september 2023
Korzo Theater, Den Haag

€ 0,00 - € 0,00

Tickets
foto

De inschrijving voor het VR-project met Miguel Altunaga is gesloten

Duik in de droomwereld van Virtual Reality (VR) en draag bij aan het maakproces. Voor het nieuwe VR-project is choreograaf Miguel Altunaga op zoek naar jong danstalent. Voor dit project, dat in première gaat tijdens Holland Dance Festival 2024, wordt hedendaagse dans vermengd met elementen van surrealisme en creëert bewegingen, die zowel complex als expressief zijn. Miguel nodigt iedere danser van 16 t/m 22 jaar met danservaring uit om te auditeren.

In 2019 maakte de Franse choreograaf Fabien Prioville met een groep dansamateurs een korte voorstelling in virtual reality, die in Amare met een 360°-camera werd opgenomen. Tijdens het Holland Dance Festival genoten honderden bezoekers van deze bijzondere VR-danscreatie door met een VR-bril op naar dansers op ‘het podium’ te kijken.

Vanwege dit grote succes en vooral door de enthousiaste reacties van publiek vroeg Holland Dance Festival aan de Cubaanse choreograaf Miguel Altunaga om voor het komende festival in 2024 een nieuw VR-project te maken. Daarvoor zoekt hij enthousiaste, jonge (amateur)dansers die deze uitdaging willen aangaan.

Virtual Reality
VR-technologie biedt het publiek een volstrekt andere kijk op hedendaagse dans. Het daagt de gangbare ervaring van een live voorstelling uit, speelt met de zintuigen en biedt ongekende mogelijkheden voor choreografen, dansers en publiek. Wanneer je de VR-bril opzet, betreed je een virtuele wereld waarin je als toeschouwer wordt ondergedompeld in de uitvoering. Het voelt alsof je midden in de dansvoorstelling staat, omringd door de energie en emoties van de dansers. De dynamiek van een choreografie en de kracht van de dans ervaar je veel intenser en intiemer. Je neemt de kleinste details waar.

Auditie op zaterdag 30 september
Miguel neemt moderne danstechnieken op in het auditieproces, met een sterke nadruk op improvisatie en het verkennen van ieders eigen unieke bewegingsmogelijkheden. Daarnaast geeft hij prioriteit aan het tonen van de individualiteit en artistieke expressie van elke danser. Het VR dansproject gaat om het proces, om samen tot iets wonderschoons te komen. Je hoeft niets voor te bereiden, wees jezelf en laat zien wat je kan.

Wil jij auditie doen op zaterdag 30 september? Meld je dan aan bij ‘data & tickets’ op deze pagina. Vervolgens ontvang je via de mail een link naar het aanmeldformulier. Enkel na invullen van dit formulier is je aanmelding officieel.

Miguel Altunaga: “Door met dans te werken en VR-film als medium te gebruiken, kan ik een ervaring en een wereld voorbij de realiteit creëren. Ik ben echt gefascineerd door het idee om mensen mee te nemen naar een fantasiewereld, waar de wetten van de zwaartekracht niet gelden en waar ze zich met dans kunnen bezighouden op een manier die voorheen ondenkbaar was. Dans is altijd mijn passie geweest en heb met eigen ogen de transformerende kracht van dans gezien. Hoe het zowel performers als publiek naar een hogere plek van pure expressie en emotie kan brengen. Door dans te combineren met VR-technologie tillen we die ervaring naar een heel nieuw niveau.”

Locatie en repetities
Per auditie is er plaats voor 15-20 dansers en dit vindt plaats in de studio van het Korzo Theater, Den Haag. Uiteindelijk zijn er voor dit VR-project 15 dansers nodig. Wanneer je wordt gekozen om mee te doen, dan zijn de repetities en opname van zaterdag 14 t/m zondag 23 oktober (herfstvakantie), ook in Den Haag. Daarnaast vragen wij bij selectie een deelnemersbijdrage van €20.

Waar en wanneer te zien?
Het VR-project gaat in première tijdens het openingsgala van Holland Dance Festival 2024 (24 januari t/m 18 februari). Ook is het te zien voor, na en in pauzes van alle festivalvoorstellingen in Amare. Bovendien wordt er een speciale viewing party georganiseerd, zodat deelnemers hun werk kunnen tonen aan familie en vrienden.

Data & tickets

datum begintijd locatie tarief tickets
za 30 september 2023 10:00 Korzo theater, Den Haag Inschrijving gesloten Geweest

Impressies

foto
foto
foto

Extra informatie

Voor deze audities gelden de Algemene Voorwaarden van Holland Dance Festival.
Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Sylvia Krenz.