meer inspiratie

“DanceAble is een essentieel onderdeel van Luuk zijn leven”

5 juli 2023

Tijdens Droomweg zag zijn dansdocent dat Luuk dol is op dansen. Dankzij dit moment wist Luuk een Droombeurs te bemachtigen, waardoor hij danslessen kon gaan volgen bij DanceAble van Holland Dance Festival. KOO sprak met de moeder van Luuk over zijn positieve ervaring met de danslessen en de groep, waar hij zich nog altijd thuis voelt. “Hoe heerlijk is het dat je op zaterdag kunt dansen en voelen dat er een hoop lieve mensen op de wereld rondlopen bij wie je wél jezelf kunt zijn. ”

In 2021 schreef KOO al over Luuk’s route van het project Droomweg naar de DanceAble-danslessen van Holland Dance Festival (Het interview: Van Droomweg naar Droombeurs: Luuk's verhaal). Twee jaar later heeft Luuk het nog steeds enorm naar zijn zin en spat het plezier ervan af en geniet hij met volle teugen, vertelt moeder Debby aan KOO. Het dansen is een essentieel onderdeel van Luuk’s leven geworden; het helpt hem in een best moeilijke tijd/samenleving om gelukkig te blijven.

“Luuk heeft het nog steeds enorm naar zijn zin. Het dansen bij DanceAble is één groot feest voor alle deelnemers, het voelt bijna als familie. (...) Luuk geniet van alle danslessen, maar het allerleukste vindt hij de speciale danslessen of events in het Korzo Theater. Dit vindt hij helemaal het einde.”

Lees hier het hele interview.